Verdens største billede

174_176_panor_mega_slor_dark

Opsætning set fra fra en side. Det endelige billede er i alt ca. dobbelt så bredt som det viste her.

Forestil dig det verdenskendte, maleriske torv Il Campo i den idylliske italienske by Siena. Fotograferet, printet og monteret i størrelsesforholdet 1:1. Vel at mærke så man på 1-2 meters afstand kan opleve billederne helt tydeligt.

Guinness World Records
Billedet er blevet optaget i Guinness World Records™ i 2008 som verdens største digitale panoramabillede.

Det krævede billeder med en meget høj densitet og en tilsvarende høj opløsning. Torvet blev derfor digitalt fotograferet med Danmarks dyreste specialudstyr, og resultatet blev i alt 32 gigantiske billeder, som Michael Høltermand samlede til ét stort panoramabillede. Alle billeder blev digitalt behandlet og yderligere interpoleret op til det endelige format: 10 meter x 400 meter. Det blev i alt 57,2 GB eller 15.33 gigapixels.

Størrelsen sat i perspektiv
Længden svarer til at man kan stille sig op på øverste etage af Empire State Building i New York og rulle banneret ud. Banneret vil nå helt ned til jorden og endda nå et stykke ud på fortovet.

Printet
Derefter skulle billedet printes og monteres. At printe et 4.000 m² banner kræver viden og stor kapacitet.

Illusionen
Det store puslespil blev til sidst samlet. Og for at gøre oplevelsen perfekt blev der opstillet en 2,5 meter høj væg hele vejen rundt på torvets bagside, så publikum kunne mærke en “mur”, og ikke blot et blødt banner, når man rørte ved det. Illusionen blev fuldendt ved at skabe et autentisk italiensk torvemiljø med flisebelægning, lamper på væggene samt dekoration og udsmykning med alt fra planter via brusende springvand og fontæner til skilte og cykler. Det færdige resultat var ganske enkelt et perfekt og naturtro italiensk torvemiljø.

Aldrig før har storformatprint været så stort. Og det skabte da også udelt begejstring hos et stort publikum. Alle fik en oplevelse, de sent vil glemme, mens Michael Høltermand og SUN-ADvertising fik flyttet grænserne for brugen af digital billedbehandling og print. Større bliver det ikke.